Mode är ett sätt att uttrycka oss själva, vår personlighet, även våra politiska åsikter. Det har ytterst social implikation eftersom det svarar på ett grundläggande mänskligt behov: projicera åsikter och attityder. Vi vill sticka ut eller tillhöra en grupp eftersom vi vill ha betydelse eller passa in. Precis som alla andra former av kommunikation, vill eller behöver vi erkännande och validering av identitet.

Sedan tidigt var mode tänkt att skapa en åtskillnad mellan klass, kön, kultur eller nationell egenskap. Människor diskrimineras behandlas annorlunda på grund av sitt utseende. Vi är ytliga människor i grunden, men utbildning och goda sinnen lärde oss att det här var tidigare misstag.

Idag gillar vi att klä oss för att imponera, att må bra om oss själva eller bara för att etikett kräver att vi gör det. Oavsett anledningen kommer vi alltid att låna ut kläderna som vi har en färg på vår personlighet. Och modestil är inte begränsat till kläder. Mode stil täcker alla våra val när det gäller utseende och kulturell upplåning när det gäller beteende, språk eller sociala preferenser.

Vissa väljer faktiskt inte att följa en modetrend för att det passar dem utan för att det i allmänhet uppfattas som coolt. Anledningen till detta kan bero på det stora antalet alternativ som förvirrar mer än att klargöra vad som är bättre för någon. Det som är bra är att vi kan kombinera och blanda vad som helst med vad som helst så länge vi är bekväma med det.

Bortsett från dessa aspekter vägrade människor att fångas i mitten när vi utvecklades. Modens ytterligheter har väckt det senaste i samhällets problem: att bli alltför okänslig. Att bli alltför uttalad om vår modestil eller vara smärtsamt intetsägande är frågor som utlöser mycket kritik. Allt detta är mode uttalanden som klargör en social status, som nämnts tidigare. Alla letar efter en speciell plats till minne av sin publik. För att garantera framgång väljer de att göra en aggressiv inverkan för att den ska hålla.

Mode är otroligt knepigt och bör behandlas som sådant. Kläder och accessoarer kommer aldrig att berätta hela historien om en person utan kommer att säga hur den personen vill uppfattas. Det är viktigt att komma ihåg denna aspekt eftersom det som bäraren oftare inte sammanfaller med vad eller vem han eller hon är i verkligheten.

Det betyder inte att det är dåligt att ha eller välja en modestil. Det som faktiskt räknas är att det representerar vår livsstil och våra aktiviteter.

Leave a Comment