Att ha rätt kläder för kallt eller vått väder är naturligtvis viktigt och kanske det viktigaste plagget vi behöver tänka på är en jacka. En som håller oss varma och torra men tillåter fri rörlighet är idealiska och de finns i olika material och stilar för att vi ska kunna vara modemedvetna samtidigt.

Det finns flera saker att tänka på när man väljer en herrjacka för kallt och vått väder. Om vi ​​lämnar designen för närvarande måste vi tänka på materialet, huven, jackans längd, skyddande beläggning och typ av fäste.

Vi måste också överväga vilken typ av väder vi troligen kommer att stöta på regelbundet. Är det mer sannolikt att det är kallt än vått och i så fall hur kallt? Eller är det mer troligt att vi spenderar tid i regnet? Detta är viktigt eftersom det kommer att avgöra vilket material vi väljer. Dessutom är det värt att överväga den aktivitet vi kommer att göra, som att gå, springa eller bara komma till och från jobbet och hemmet.

Låt oss anta att vi köper en jacka för kallt väder för att börja, den är för regelbunden aktivitet och vi behöver en viss rörelsefrihet för att gå. Vi vill välja en jacka med en mitt lårlängd konstruerad av ett ytterskikt av nylon med en vattentålig skyddande beläggning och ett isolerat men andningsbart innerlager som består av ett material som dun.

Denna konstruktion gör att luft kan fångas upp och värmas men också tillåta oss att andas, så att vi inte svettas och tappar isolering genom att vara fuktiga. Längden på mitten av låret håller oss varma under midjan och vi bör välja en med tvåvägs dragkedja så att vi kan lossa kappan i midjan för större rörelsefrihet.

Under tiden kommer den vattentåliga skyddande beläggningen att hålla oss torra i duschar eller i snön.

För mer fritidskläder kunde vi välja en kortare kappa i ull eller kashmir som knappar upp fram, i motsats till blixtlås. Det här är en mycket stiligare jacka och mer lämplig för att umgås än en vinterjacka. Detta kommer dock inte att skydda oss från kylan i temperaturer under noll, så var medveten om det.

För vått väder behöver vi en vattentät jacka men tänk på att ingen jacka, oavsett vad tillverkaren säger, är 100% vattentät! Vi vill bara köpa det närmaste. Självklart vill vi undvika ull eller läder som ett material och leta efter något som liknar kallt väder jackan.

Oavsett om det är kallt eller vått väder, vill vi ha en kappa med huva. En med en bra form, som håller sig uppe i dåligt väder men som gör att vi kan vända på huvudet och hålla en bra sikt runt är perfekt.

Att välja en jacka för sina isolerande eller vattentåliga egenskaper betyder inte att vi måste kompromissa med stilen. Det finns många designers som nu producerar praktiska men snygga rockar. Valet är stort, så titta runt och ta oss tid.

Leave a Comment